ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Εμμανουήλ Τακάκης
Εταίρος – Διαχειριστής
Ο Εμμανουήλ Τακάκης είναι ιδρυτής, εταίρος και διαχειριστής της Δικηγορικής Εταιρείας «Ε. Τακάκης & Συνεργάτες». Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (1992), με επιπλέον σπουδές στην Αγγλία (Business Studies, London Guildhall University, 1998). Είναι δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1995. Ειδικεύεται στο Εταιρικό, Τραπεζικό και Αστικό Δίκαιο, έχοντας πολυετή εμπειρία σε υποθέσεις που αφορούν σύναψη συμβάσεων, εκκαθάριση επισφαλών απαιτήσεων, συστάσεις εταιρειών, ασφάλειες, αγοραπωλησίες ακινήτων και διαχειρίσεις ακινήτων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Παράλληλα, κατέχει τη θέση νομικού συμβούλου μεγάλου Δήμου της Αττικής. Είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ομιλεί την Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Χαρίλαος Τακάκης
Εταίρος
Ο Χαρίλαος Τακάκης είναι συνιδρυτής και εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας «Ε. Τακάκης & Συνεργάτες». Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1996), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία (LL.M., London Guildhall University, 1998). Είναι δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1999. Ειδικεύεται στο Ναυτικό, Εταιρικό, Τραπεζικό και Αστικό Δίκαιο, έχοντας πολυετή εμπειρία σε υποθέσεις που αφορούν δανειακές συμβάσεις, χρηματοδοτήσεις πλοίων, αγοραπωλησίες πλοίων, ναυλοσύμφωνα, ναυπηγικά συμβόλαια, διασφαλίσεις ναυτικών απαιτήσεων, συστάσεις εταιρειών (εγχωρίων και αλλοδαπών), εταιρικές συμβάσεις, εταιρικές δομές και αναδιαρθρώσεις, διεθνείς συμβάσεις με χρηματιστήρια και αγορές κεφαλαίων, ασφάλειες, ασφαλιστικές απαιτήσεις, αγοραπωλησίες ακινήτων και διαχειρίσεις ακινήτων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και εθνικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, κατέχει τη θέση του διευθυντή του νομικού τμήματος μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας με έδρα το Π. Φάληρο και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με μεγάλα ναυτιλιακά δικηγορικά γραφεία στον Πειραιά και το Λονδίνο. Ομιλεί την Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Όλγα Καραθανάση
Δικηγόρος - Υπεύθυνη Νομικού Τμήματος
Η Όλγα Καραθανάση είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Χρηματοοικονομικό, Οικονομικό και Τραπεζικό δίκαιο του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2006. Ειδικεύεται στο Αστικό, Εμπορικό και Τραπεζικό Δίκαιο, έχοντας πολυετή εμπειρία σε υποθέσεις που αφορούν αγοραπωλησίες ακινήτων, δίκαιο προστασίας του καταναλωτή, διασφαλίσεις απαιτήσεων,  επεξεργασία συμβάσεων, επίλυση διαφορών και αντιδικίες. Ομιλεί την Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική και Ισπανική γλώσσα.

Δέσποινα Ρούσσου
Δικηγόρος – Ανώτερη Συνεργάτης 
Η Δέσποινα Ρούσσου είναι Δικηγόρος και συνεργάτης της εταιρίας από το 2008. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (1991) και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1993. Ειδικεύεται στο Αστικό, Εμπορικό και Τραπεζικό Δίκαιο με πολυετή πείρα σε υποθέσεις που αφορούν σε συστάσεις και νομιμοποιήσεις εταιρειών, αγοραπωλησίες ακινήτων και διασφαλίσεις απαιτήσεων. Ομιλεί την Ελληνική, Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.
Takakis Law Firm
Λεωφόρος Κηφισίας 90, 15125 Μαρούσι
Τ: 2106143661
F: 2106143616
E-mail: secretariat@takakis.com
© 2023 Takakis Law Firm. All rights reserved. | Πολιτική Απορρήτου